/>

Eventinformatie

Datum: zaterdag 10 september 2022
Tijd: 12:00 uur - 16:00 uur
Locatie: Sandelingenpark, Hendrik-Ido-Ambacht

 

Route

De route is hier te vinden en loopt als volgt:

Bij de S in het hart van het parcours wordt er gestart met een loopstart van ongeveer 300 meter. Dit is om eenieder de kans te geven op een veilige manier de krappe bocht om het eilandje te maken. Z geeft de zwemroute aan.
Uit het water gekomen gaat u linksaf en vervolgens nog een keer linksaf, langs het water naar de W (wisselzone). Hier komt u aan de waterzijde binnen en verlaat u met uw fiets aan de bovenzijde de zone. U gaat met uw fiets linksaf en vervolgens volgt u route C. Voor de 1/8e zijn dit 5 ronden, voor de mini zijn dit er 3.
Vervolgens komt u aan de bovenzijde de wisselzone weer in en gaat u aan de onderzijde (waterzijde) de wisselzone weer uit. U gaat over de brug en dan rechtsaf. U volgt route R.
De 1/8e loopt 2 ronden en de mini 1 ronde. Let op: sommige delen zijn onverharde tractorpaden en u gaat dwars door een weiland.
Uiteindelijk komt u bij F (finish). Hier kunt u uw tag inleveren en een welverdiende medaille in ontvangst nemen.

Kosten deelname

  • 1/8e triatlon  € 32,50 + eventueel € 8,00 licentie kosten

  • Duo/trio1/8e triatlon € 57,50 + eventueel € 8,00 licentie kosten start 10:00

Minimumleeftijd voor deelname

  • 1/8e triatlon: 16 jaar

Deelname geschiedt op eigen risico

Deelname aan de Lucrasoft HIAthlon geschiedt geheel op eigen risico. De organisatie is niet verantwoordelijk voor diefstal, verlies of schade aan uw eigendommen. Wij vragen u respect te hebben voor andermans eigendommen, en respect voor elkaar.

Annuleringsvoorwaarden

De annuleringsvoorwaarden van de HIAthlon kun je vinden op de website van de Nederlandse Triathlonbond.

Starttijden

Starttijd Serie Maximale tijd Afstanden
12:00 1/8e 115 minuten 550 meter zwemmen, 18,5 kilometer fietsen en 5 kilometer hardlopen
14:00
16:00 MVMR   5 of 10 kilometer hardlopen

 

 

 

 

 

Wisselzone

Race timer registreert wanneer u de wissel zone ingaat en deze weer verlaat. U krijgt dus uw zwemtijden, fietstijden en looptijd.

De wisselzone is gesloten zolang er fietsers op het fietsparcours aanwezig zijn. Zodra de eerste zwemmer het water uitkomt en zodra de laatste fietser gaat lopen is de wisselzone dicht. Daarbuiten kunnen atleten hun fiets en toebehoren in de wisselzone plaatsen.

Let op: bij het ophalen van uw startnummer ontvangt u een registratiechip, deze chip moet u pas vlak voor de start omdoen en niet als u uw fiets en andere toebehoren weg gaat zetten.

Voor het wegzetten van uw fiets en andere toebehoren is alleen de ingang aan het Vredebestpad beschikbaar.

Waterkwaliteit

Het zwemwater wordt regelmatig door de overheid gecontroleerd. Wil je meer informatie over het zwemwater van de HIAthlon? Kijk dan op zwemwater.nl.

Doel

De opbrengsten van dit evenement gaan naar de goede doelen die de vrijwilligers uitkiezen.

De totale opbrengst wordt verdeeld over de posten die over de dag nodig zijn. Dus hoe meer posten een organisatie als bijvoorbeeld een Roparunteam bezet, hoe groter de opbrengst voor hun doel is.

Vrijwilligers mogen alle goede doelen aanleveren. Het doel moet minimaal zijn ingeschreven bij de KVK en moet een aparte rekening hebben. De organisatie keert geen gelden uit op privérekeningen.

 

Geschiedenis

Hoe is dit evenement ontstaan?

Eind augustus 2018 zaten Cor Hamels en Marco Essenberg in de auto op weg naar een strandtraining. Allebei zijn het fervent lopers, dus onderweg ging het over evenementen, het crossseizoen dat eraan zat te komen enz. op een gegeven moment had Cor het erover dat het hem leuk leek om een crossloop te organiseren in het Sandelingen park. Je kan toch ook zwemmen in het Sandelingen? En de fiets paden liggen er ook strak bij, en zo al pratend werd het idee geboren om een triatlon te organiseren. De opbrengst moest naar een goed doel en dat werd de Roparun.

In de weken die volgden werd er contact gezocht met de NTB om de haalbaarheid te bepalen, werd de gemeente gecontacteerd om te kijken of er mogelijkheden waren,  werd er op locatie gekeken naar een parcours, enz.enz.

Er werd een facebookpagina gestart en een oproepje op facebook leverde onze huidige hoofdsponsor op. Lucrasoft nodigde ons uit om over onze plannen te vertellen en raakte net zo enthousiast als wij.

Op 18 december 2018 tekenden Lucrasoft en de HIAthlon een overeenkomst voor 3 edities.

De eerste editie heeft plaatsgevonden op 14 september 2019.