/>

Veel gestelde vragen (faq)

Heeft de situatie omtrent COVID-19 invloed op de HIAthlon?

Voor zover we nu weten, zal de HIAthlon op 19 september gewoon doorgaan. Wanneer er vanuit het RIVM maatregelen nodig zijn, zullen wij deze uiteraard in acht nemen. 

Updates en eventuele maatregelen kun je terugvinden op onze website.

Moet ik lid zijn van de NTB om een wedstrijd te doen?

Ja en nee. Nee, je hoeft niet meteen een jaarlidmaatschap af te sluiten om een triathlon of een duathlon te kunnen doen. Wel schaf je bij deelname aan een evenement een daglicentie aan. Wij verzekeren je dan tijdens het evenement en je bent lid voor een dag. De kosten variƫren op basis van de afstand waaraan je deelneemt. Hoe langer, hoe duurder. Vond je het leuk en wil je vaker een wedstrijd doen, dan is een aspirant-lidmaatschap misschien iets voor jou.

Kan ik zonder wetsuit aan een triathlon meedoen?

Meestal wel. Maar niet altijd. Als de watertemperatuur erg laag is, dan is het onveilig om zonder extra bescherming te zwemmen. Een wetsuit is dan verplicht. Bij veel evenementen kun je er eentje huren, als je nog niet toe bent aan een koop. Is het water warmer dan 15.9 graden, dan is een wetsuit meestal niet verplicht. Als het water heel warm wordt, dan kan het zelfs verboden zijn, afhankelijk van het soort evenement en de lengte van het zwemonderdeel. In warm water met een wetsuit zwemmen zou voor oververhitting kunnen zorgen en dat willen we net zo graag voorkomen als onderkoeling in koude omstandigheden.

Ik heb geen racefiets of mountainbike. Kan ik wel meedoen?

Vaak niet, maar de HIAthlon is er voor iedereen, er zijn wel eisen aan de fiets. Zo moet deze wel aan de wettelijke eisen voldoen. De remmen moeten goed werken, moeten de banden voldoende profiel hebben en een helm is verplicht.

Tijdens het evenement zal er een fietsenmaker aanwezig zijn die je fiets kan controleren en eventueel kleine reparaties kan uitvoeren.

Ik heb geen helm. Kan ik wel meedoen?

We proberen via de Nederlandse Triathlon Bond enkele leenhelmen beschikbaar te hebben. Deze zijn vooraf niet te reserveren.

Kan ik trainen voor een Triathlon?

Natuurlijk kun je trainen voor een triathlon, dat kan doormiddel van dit schema https://assets.triathlonbond.nl/app/assets/download-trainingsschema-sprint.pdf maar je kunt je ook aansluiten bij een Triathlon vereniging,

Wat zit er in mijn deelnemerspakket?

Voor alle afstanden:

  • Professionele Digitale tijdmeting incl wissel tijden van Racetimer
  • Een witte zwemcap
  • Een medaille aan de finish