Eventinformatie

Datum: zaterdag 19 september 2020
Tijd: 10:00 uur - 16:00 uur
Locatie: Sandelingenpark, Hendrik-Ido-Ambacht

Aanmelden kan via dit formulier.

 

Route

De route is hier te vinden en loopt als volgt:

Bij de S in het hart van het parcours wordt er gestart met een loopstart van ongeveer 300 meter. Dit is om een ieder de kans te geven op een veilige manier de krappe bocht om het eilandje te maken. Z geeft de zwem route aan.
Uit het water gekomen gaat u linksaf en vervolgens nog een keer linksaf, langs het water naar de W (wisselzone). Hier komt u aan de waterzijde binnen en verlaat u met uw fiets aan de bovenzijde de zone. U gaat met uw fiets linksaf en vervolgens volgt u route C. Voor de 1/8e zijn dit 5 ronden, voor de mini zijn dit er 3.
Vervolgens komt u aan de bovenzijde de wisselzone weer in en gaat u aan de onderzijde (waterzijde) de wisselzone weer uit. U gaat over de brug en dan rechtsaf. U volgt route R.
De 1/8e loopt 2 ronden en de mini 1 ronde. Let op: sommige delen zijn onverharde tractorpaden en u gaat dwars door een weiland.
Uiteindelijk komt u bij F (finish). Hier kunt u uw tag inleveren en een welverdiende medaille in ontvangst nemen.

Kosten deelname

  • 1/8e triathlon  € 32,50 + eventueel € 8,00 licentie kosten
  • Mini triathlon € 25,00 + eventueel € 4,00 licentie kosten

  • Duo/trio    1/8e triathlon € 57,50 + eventueel € 8,00 licentie kosten start 10:00
  • Duo/trio   MINI triathlon € 47,50 + eventueel € 4,00 licentie kosten start 14:00

Annuleringsvoorwaarden

De annuleringsvoorwaarden van de HIAthlon kun je vinden op de website van de Nederlandse Triathlonbond.

Starttijden

Starttijd Serie Maximale tijd Afstanden
10:00 1/8e 115 minuten 550 meter zwemmen, 18,5 kilometer fietsen en 5 kilometer hardlopen
11:10
13:30
12:20 Mini 95 minuten 280 meter zwemmen, 10 kilometer fietsen en 2.5 kilometer hardlopen

 

Wisselzone

Race timer registreert wanneer u de wissel zone ingaat en deze weer verlaat. U krijgt dus uw zwemtijden, fietstijden en looptijd.

De wisselzone is gesloten zolang er fietsers op het fietsparcours aanwezig zijn. Zodra de eerste zwemmer het water uitkomt en zodra de laatste fietser gaat lopen is de wisselzone dicht. Daarbuiten kunnen atleten hun fiets en toebehoren in de wisselzone plaatsen.

Let op: bij het ophalen van uw startnummer ontvangt u een registratiechip, deze chip moet u pas vlak voor de start omdoen en niet als u uw fiets en andere toebehoren weg gaat zetten.

Voor het wegzetten van uw fiets en andere toebehoren is alleen de ingang aan het Vredebestpad beschikbaar.

Waterkwaliteit

Het zwemwater wordt regelmatig door de overheid gecontroleerd. Wil je meer informatie over het zwemwater van de HIAthlon? Kijk dan op zwemwater.nl.

Doel

Het doel van de organisatie van de Lucrasoft HIAthlon is breed.

Dat is allereerst natuurlijk het goede doel wat aan dit evenement is gekoppeld. De Roparun, alle inkomsten die overblijven na de kosten komen ten goede aan Stichting Sterk Staaltje welke het aan het einde van het seizoen gelijk met de inkomsten van alle andere evenementen en acties die zij organiseren overmaken aan stichting roparun ( www.roparun.nl ) uiteraard maken zij wel de eindstand van dit evenement bekend.

Ten tweede willen wij een mooi en veilig evenement in Hendrik-Ido-Ambacht houden, waarbij wij de nadruk leggen op de breedte sport. Wij proberen u uit te dagen buiten te gaan sporten, te genieten van alle weeromstandigheden. Want trainen in de wind en regen is niet trainen in slecht weer.. het is trainen met gratis extra weerstand.

In de derde plaats willen wij het evenement lokaal organiseren met behulp van lokale ondernemers maar toch een interregionale sfeer neer zetten. Waarbij wij exposure bieden aan onze sponsoren / partners / ondersteunende partijen, en gelijk tijdig gebruik maken van elkaars sociale netwerken.

 

Geschiedenis

Hoe is dit evenement ontstaan?

Eind augustus 2018 zaten Cor Hamels en Marco Essenberg in de auto op weg naar een strand training. Allebei zijn het fervent lopers, dus onderweg ging het over evenementen, het cross seizoen dat eraan zat te komen enz. op een gegeven moment had Cor het erover dat het hem leuk leek om een crossloop te organiseren in het Sandelingen park. Je kan toch ook zwemmen in het Sandelingen? En de fiets paden liggen er ook strak bij, en zo al pratend werd het idee geboren om een Triathlon te organiseren. De opbrengst moest naar een goed doel en dat werd de Roparun.

In de weken die volgden werd er contact gezocht met de NTB om de haalbaarheid te bepalen, werd de gemeente gecontacteerd om te kijken of er mogelijkheden waren,  werd er op locatie gekeken naar een parcours, enz.enz.

Er werd een facebook pagina gestart en een oproepje op facebook leverde onze huidige hoofdsponsor op. Lucrasoft nodigde ons uit om over onze plannen te vertellen en raakte net zo enthousiast als wij.

Op 18 december 2018 tekende Lucrasoft en Stichting Sterk Staaltje een overeenkomst voor 3 edities.

De eerste editie heeft plaatsgevonden op 14 september 2019.